Egy súlyos autóbaleset története

2014. május 28-án baleset történt Vas megyében, a 7454-es számú úton Őriszentpéter Ivánc között.
Az E.On hálózati technikusai befejezték a munkát és hazafelé tartottak, amikor kisteherautójuk megcsúszott és irányíthatatlanná vált. A 108 Km/h sebességgel haladó Iveco többször átpördült, majd a feje tetejére borulva állt meg az út melletti szántóföldön.

A teherautó négy utasa közül hárman ki tudtak szállni, negyedik társuk azonban a roncsba szorult.

 

A sofőr mellett utazó Sütő Zoltán súlyosan megsérült, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a felborult autóból, majd mentőhelikopter szállította kórházba.

Zoltán a baleset következtében lebénult

A filmben a szerencsétlenséget túlélő Szili János és Leibenbach István beszélnek arról, hogyan élték át a balesetet és mennyire megviselték őket az azt követő hónapok.

 

Sütő Zoltán élete azonban teljesen megváltozott.

Korábbi nagy tervei helyett már csak olyan céljai vannak, hogy minél többször kijusson a szabadba, vagy hogy egyedül eljusson a közeli boltba.

Felesége, Zsuzsa hősiesen küzd érte a mindennapokon, gondját viseli Zoltánnak.

„Zsuzsi először nem akarta elmondani, mi történt.
Mivel beszélni nem tudtam, kitalált egy jelbeszéd rendszert: mondta az ABC-t, én meg pislantottam, ha ahhoz a betűhöz ért, amit én szerettem volna közölni.”

A dokumentumfilmet készítő McCann Budapest két aranyat nyert a VIII. Cannes Corporate Media & TV Awards Internal Communication és Human Resources (Belső kommunikáció, illetve humánerőforrás) kategóriákban.

Tetszett a film? Oszd meg kérlek másokkal is: